Vuxna

Gunvor Nyman och Staffan Lindström

Gunvor och Staffan

Fart och fläkt och lagom fräckt – Nyårsrevyer i Karlstad

Tid: Lördag 23 november, klockan 13.00
Plats: Värmlandsscenen

Nyårsrevyerna i Karlstad har anor sedan början av 1940-talet har publiken vallfärdat för den vassa och glada underhållningen. I mer än fyra decennier var Alvar Anils revy en årligen återkommande höjdpunkt och han skrev själv alla texter.

1981 startade ett ungt gäng en ny nyårsrevy, Cabary, som också snart blev tradition. Musik, dans och sång, fyndiga texter och en färgsprakande show med duktiga artister i den här boken bjuds vi på härliga återblickar och får träffa människorna bakom succéerna. 

Gunvor Nyman är Karlstadsbo sedan 1985, då hon anställdes vid Värmlands Folkblad. Hon har som pensionär skrivit boken om Restaurang Sandgrund, och skriver fortfarande på bland annat VF:s kultursida, i tidskriften Värmländsk kultur och på Karlstads kommuns hemsida under rubriken Karlstads historia.

Staffan Lindström är frilansjournalist med 30 år på SVT, som reporter, programledare och redaktör. Han startade högskolespexet Cabarälgen i Karlstad i mitten av 70-talet och fyllde sen på med Cabary 1981 och Värmlandsteatern 1987, där han själv stått på scenen i många uppsättningar, skrivit en del texter, suttit i styrelsen och senare också ägnat sig åt regi.

Kommentarsfältet är stängt

Tema av Anders Norén