Värmlands bokfestival

19-20 november 2021 | Nöjesfabriken, Karlstad

En trygg och säker Värmlands bokfestival

Som arrangör av Värmlands bokfestival är Region Värmland glad över regeringens beslut att restriktionerna med publikbegränsningar tagits bort. Det innebär att bokfestivalen kan genomföras som planerat. Region Värmland kommer att fortsätta följa utvecklingen av coronaviruset tillsammans med berörda myndigheter, krävs det nya åtgärder så är vi beredda att följa dessa.

Vi vill att du som besökare, liksom alla utställare, ska känna er trygga och säkra. Därför är budskapet fortsatt:

  • Tänk på avstånd.
  • Använd handdesinfektion som kommer att finnas utplacerat på flera platser i lokalen.
  • Stanna hemma om du känner dig sjuk med symtom som snuva, hosta eller feber för att hindra smittspridning, även vid lindriga symtom.
  • Du som valt att inte vaccinera dig uppmanas att tänka en gång till innan du väljer att besöka arrangemang med många människor.

För att undvika trängsel och eventuella flaskhalsar vid entréer, restauranger, bokbord och scener jobbar vi som arrangör med olika lösningar. Vi kommer exempelvis att ha olika ingångar för skolungdom och vuxna.

Nedan kan du läsa mer om hur vi som arrangör förbereder oss för en trygg och säker bokfestival.

Skolelever fredag förmiddag

Det är närmare 1500 elever som är anmälda till skolprogrammet som går av stapeln på fredag förmiddag, mellan klockan 9 och 14. Eleverna kommer med bussar i organiserad form. De kommer att släppas in genom olika entréer och vistas främst på Stora scenen och Fantasyscenen. De erbjuds olika anvisade platser för att äta sin medhavda matsäck. Budskapet till elever och lärare är att undvika köer och hålla avstånd.

Utställarna

Samtliga utställare kommer att få ett särskilt brev med förhållningsregler. Det handlar om att vid in- och utlastning hålla avstånd mellan varandra. Avstånd mellan borden är ca 50-100 cm. Det innebär att mellan utställare är avståndet ca 2 m. Uppmaningen är att undvika att stå nära i kö i samband med mat, fika eller toalettbesök och att använda handsprit.

Föreläsare/författare

Författare tillika föreläsare uppmanas hålla avstånd på scenen och i fikalogen. De uppmuntras att använda handsprit före och efter att de håller i mikrofon/headset eller dator.

Värdar

Publika värdar kommer att finnas i alla lokaler vid respektive scener och vid huvudingången för de som behöver vägledning eller annan information.

%d bloggare gillar detta: